De ensemblecultuur in Nederland is uniek; er is geen land met zo'n omvangrijk, kwalitatief en kleurrijk palet aan ensembles.

Weekagenda

Steun uw favoriete ensemble

Naast het bezoeken van een concert van de vele aangesloten muziekensembles is er ook een andere manier om uw betrokkenheid bij ensemblemuziek te tonen. Word vriend of donateur van uw favoriete muziekensemble. Klein of groot, uw bijdrage helpt hen enorm om hun bijzondere werk voort te kunnen zetten, juist in deze voor alle ensembles moeilijke tijden.
Klik hieronder op het muziekensemble van uw keuze, en lees hoe u hen kunt steunen en op welke wijze zij uw betrokkenheid graag incorporeren en waarderen.

 

Mocht u geen keuze willen of kunnen maken, dan helpen wij u graag verder. Ofwel om u te begeleiden bij uw keuze, ofwel om toe te lichten hoe u de ontwikkeling en presentatie van ensemblemuziek in zijn algemeenheid kunt ondersteunen met uw bijdrage. Wanneer u hierover graag nader geïnformeerd wordt kunt u contact opnemen met Paul Dijkema.

Fiscale stimulans
Bijna alle ensemble beschikken over de zgn. culturele ANBI-status. Dat heeft als voordeel dat de overheid meehelpt om uw bijdrage extra aantrekkelijk te maken middels een fiscale stimulans: uw donatie is dan onder zekere voorwaarden voor 125% aftrekbaar van uw belastbaar inkomen (en bij bedrijven zelfs voor 150%). Wanneer u uw bijdrage nog in 2013 voor vijf jaar (tot en met 2017) vastlegt met een notariële akte profiteren u én uw favoriete ensemble optimaal van deze fiscale multiplyer.
Voorbeelden: Uw donatie van € 250 kost u daardoor (wanneer voor u het hoogste belastingtarief geldt) slechts € 87,50. Een bijdrage van € 1000 kost u dan netto € 350.
Wanneer u nadere uitleg wilt over de details van deze belastingstimulans kunt u een email sturen naar: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken).Volg ons op: