Blijf op de hoogte van Asko|Schönberg door je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Speellijst

 Beeld & geluid:

thumb
close

thumb
close

thumb
close

thumb
close

Self-Portrait With Percussion
thumb
close

Russen in Amsterdam, serie Tijdgenoten, Concertgebouw 20-2-2011
thumb
close

Tijdgenoten op 10 mei in het Concertgebouw met wereldpremière van Guus Janssen

Asko|Schönberg
http://www.askoschoenberg.nl

Asko|Schönberg, toonaangevend ensemble voor nieuwe muziek, is een flexibele groep musici die in elke gewenste grootte alle muziek van de twintigste en eenentwintigste eeuw kan spelen. Muziek van de grote gevestigde namen zoals György Ligeti, Karlheinz Stockhausen, Mauricio Kagel, Louis Andriessen, maar ook muziek van de jongere generatie zoals Michel van der Aa, Martijn Padding en Julian Anderson.
Dit alles in de series Tijdgenoten in Het Concertgebouw en de Donderdagavondserie-PROMS in het Muziekgebouw aan ’t IJ, als gast in een gerenommeerde serie als de ZaterdagMatinee of bij het Holland Festival. Jaarlijks wordt het ensemble uitgenodigd door o.a. Festival d’Automne à Paris. In 2008 was het te gast bij het Melbourne International Arts Festival en in 2010 speelde Asko|Schönberg in prestigieuze concertzalen als Carnegie Hall (New York) en Barbican Centre (Londen).
Ook het jongste publiek wordt niet vergeten: educatieve projecten zijn er voor de basisschool, voor middelbare scholieren en voor compositiestudenten van conservatoria. De György Ligeti Academy is speciaal voor masterstudenten die zich in het uitvoeren van eigentijds repertoire willen bekwamen.
Dit alles met een gedreven groep veelzijdige musici en vele gastdirigenten en solisten uit binnen- en buitenland.

lees meer

Liefhebbers van Asko|Schönberg houden ook van:

Volg ons op: