Speellijst

 Beeld & geluid:

thumb
close

HBS in Vrije Geluiden (interview)
thumb
close

HBS in Vrije Geluiden (Fux: Ave Maria)
thumb
close

HBS in Vrije Geluiden (Bach: Herr, denket an uns)
thumb
close

Holland Baroque Society en Eric Vloeimans op Jazz Middelheim 2012, Antwerpen
thumb
close

Teitur & Holland Baroque Society - Nico Muhly-Teitur/Uit: Confessions: Nowheresville
thumb
close

Holland Baroque Society and Milos Valent play baroque and folk music
thumb
close

Holland Baroque Society Kerstconcert promotiefilmpje
thumb
close

Holland Baroque Society ontvangt VSCD-prijs
thumb
close

Interview with Holland Baroque Society about 'Tod und Tanz'
thumb
HBS close

HBS
thumb
HBS close

HBS
thumb
HBS close

HBS
thumb
HBS close

HBS

Holland Baroque Society
www.hollandbaroquesociety.com

De hechte groep musici van Holland Baroque Society kreeg de historische uitvoeringspraktijk met de paplepel ingegoten. Vanuit deze thuishaven, de klankwereld van barokmuziek, slaan we bruggen tussen de zeventiende en achttiende eeuw en het hier en nu. Dit resulteert in afwisselende concerten waarin we keer op keer nieuwe facetten van (barok‑)muziek ontdekken. Zo wordt het publiek steeds weer getrakteerd op verrassende ontmoetingen en interessante thema’s. Deze innovatieve werkwijze vormt de basis van unieke programmering en blijkt bij publiek en pers goed in de smaak te vallen. We werden daarvoor dan ook beloond met de Kersjesprijs en de VSCD Klassieke Muziekprijs.
Steeds weer nodigen we bijzondere gasten en muzikaal leiders van wereldklasse uit. Barokiconen als Emma Kirkby, Monica Huggett en Andrea Marcon kwamen langs, maar ook jonge goden als Alexis Kossenko, Rafael Pichon en Andreas Arend.
We kijken uit naar nieuwe ontmoetingen met Quatuor Mosaiques, Hidemi Suzuki, Amandine Beyer en Jacques Brel, dit laatste dankzij de ontelbare mogelijkheden die de moderne geluidstechniek ons biedt. Bovendien verheugen we ons op het terugzien met inmiddels vertrouwde vrienden als Alexis Kossenko, Lars Ulrik Mortensen, Nico Muhly, Teitur en Eric Vloeimans.
We spelen op uiteenlopende podia: van poptempel Paradiso in Amsterdam tot het Konzerthaus Wien, van Vredenburg Leeuwenbergh in Utrecht tot de wereldtentoonstelling in Sjanghai en verzamelen zo een gevarieerde schare muziekliefhebbers om ons heen.
Daarnaast werken we al vanaf de oprichting met hart en ziel aan educatie­projecten. HBS wil kinderen meevoeren in de wonderlijke wereld van muziek en aanreiken wat kunst doet: de fantasie stimuleren en verwondering opwekken. Door onze Kids Only-concerten hebben we inmiddels duizenden kinderen kennis laten maken met klassieke muziek. Ons doel is kinderen een pure luisterervaring te geven. De reacties van de kinderen zijn niet zelden puurder dan de muziek zelf. (www.hbskids.nl)

lees meer

Liefhebbers van Holland Baroque Society houden ook van:

Volg ons op: