Speellijst

 Beeld & geluid:

thumb
close

thumb
close

thumb
close

thumb
close

I Compani
http://www.icompani.nl/

In 1985 werd I COMPANI op slag bekend door het programma Fellini/Rota. Dit was een combinatie van scenes uit diverse films van Fellini (la Strada, la Dolce Vita, 81/2, Amarcord, Roma etc.) met live muziek van Fellini’s huiskomponist Nino Rota.
De meeslepende, melancholische maar ook vaak humoristische muziek van Rota werd door bandleider Bo van de Graaf bewerkt voor een modern jazzseptet met veel ruimte voor improvisaties. Dit programma werd meer dan 100x gespeeld in binnen en buitenland. In 1985 bracht Bo van de Graaf een bezoek aan Fellini in zijn filmstudio (Cinecitta) te Rome alwaar hij hem blij verraste met de eerste LP van I Compani.
Hoewel I Compani de muziek van Rota nog steeds speelt (regelmatig nieuwe arrangementen) staat er momenteel meer eigen repertoire op het programma.
Deze stukken worden voornamelijk geschreven door Bo van de Graaf. I Compani tapt uit vele muzikale vaatjes, er zijn invloeden uit (moderne)jazz, funk, modern klassiek, circusmuziek, wereldmuziek etc, Toch heeft de groep een duidelijk eigen geluid. De muziek is zeer dynamisch en verrassend. Absurde wendingen en stijlbreuken worden met groot gemak uitgevoerd.

lees meer
Volg ons op: