Speellijst

 Beeld & geluid:

thumb
close

thumb
close

Insomnio
http://www.insomnio.nl/

Insomnio, ensemble voor hedendaagse muziek, is opgericht in 1997 door een groep getalenteerde musici met een internationale achtergrond. Het ensemble presenteert verrassend nieuw werk van jonge componisten tegen een achtergrond van 20e eeuws repertoire. Insomnio wordt geroemd vanwege haar aanstekelijke en virtuoze spel, waarbij met grote passie complexe partituren inzichtelijk worden gemaakt voor publiek.

Insomnio stond de afgelopen jaren op diverse podia voor actuele muziek in binnen- en buitenland. Het ensemble was te horen op festivals in o.a. Engeland, Duitsland, Spanje, Indonesie, Zuid-Afrika en China. In 2007 werd Insomnio aangesteld als ensemble in residence van de ISCM, de International Society for Contemporary Music.

In Nederland organiseerde Insomnio meerdere festivals waarin een land of regio centraal stond zoals Cuba (2001), Catalonië (2002) en Finland (2005)). Inmiddels heeft Insomnio een stevige plaats verworven in Nederland. Het ensemble heeft sinds 2008 een goed lopende serie in Vredenburg Leeuwenbergh.

Insomnio is mede-oprichter van Muziekhuis Utrecht, een samenwerkingsverband van Utrechtse ensembles voor actuele muziek. Het ensemble wordt structureel gesubsidieerd door Gemeente en Provincie Utrecht.

lees meer

Liefhebbers van Insomnio houden ook van:

Twitter:

Volg ons op: