Speellijst

 Beeld & geluid:

thumb
close

Cipriano de Rore: Da pacem, Domine (Vrije Geluiden, November 2012)
thumb
close

Pierre Phalèse: Gaillarde "Puis que viure en servitude" (Vrije Geluiden)
thumb
close

Pierre Phalèse: Bransle Gay (Vrije Geluiden)
thumb
close

Pierre Phalèse: Bransle (Vrije Geluiden)
thumb
close

William Byrd (1540-1623): Browning ("The leaves be green") [a5]
thumb
close

Ascanio Trombetti (1544-1590): Diligam te Domine [a6]
thumb
close

John Dowland (1563-1626): The Earle of Essex Galiard [a5]
thumb
close

Vlaams/Nederlands traditioneel: Daar was een sneeuwwit vogeltje
thumb
close

Jacopo Corfini: O quam suavis es, Domine, spirituus tuus [a7]
thumb
close

Valentin Haußman (1565-1614): Tantz LLXIV
thumb
close

Anon: Farewell the Bliss (with Christopher Field, countertenor)
thumb
close

Cipriano de Rore (c1515-1565): Justus es Domine (fragment)
thumb
The Royal Wind Music - Foto: Marco Borggreve close

The Royal Wind Music - Foto: Marco Borggreve
thumb
The Royal Wind Music - Foto: Marco Borggreve close

The Royal Wind Music - Foto: Marco Borggreve

The Royal Wind Music
http://www.royalwindmusic.org/

Dertien jonge musici uit acht verschillende landen spelen instrumentale muziek uit de 16e en 17e eeuw op een indrukwekkende verzameling renaissanceblokfluiten. Samen vormen zij The Royal Wind Music, een ensemble dat al vanaf 1997 over de hele wereld een voortdurend groeiend publiek heeft weten te boeien met zijn uitvoeringen van instrumentale muziek uit de periode 1520-1640. Onder de huidige leden van het ensemble bevinden zich enkele van de begaafdste blokfluitisten van de nieuwe generatie. Zij hebben allemaal een band met het Conservatorium van Amsterdam, waar het ensemble indertijd door Paul Leenhouts werd opgericht. De instrumenten waarop The Royal Wind Music speelt, werden gebouwd door Adriana Breukink (Nederland) en Bob Marvin (Canada). Beiden baseerden zich voor hun instrumenten op de fluiten van Bassano in de collectie van het ‘Kunsthistorisches Museum’ in Wenen. De renaissanceblokfluiten van het ensemble lopen uiteen van een sopranino van niet meer dan 15 cm tot een drie meter lange sub-contrabasblokfluit die in 1998 op basis van renaissanceprincipes werd ontworpen door Adriana Breukink, Winfried Hackl en Paul Leenhouts.

The Royal Wind Music trad op in belangrijke zalen en op festivals in heel Europa en in de Verenigde Staten en werd in de vijftien jaar van zijn bestaan op vele manieren onderscheiden. In maart 2006 won het de ‘Noorderkerk’-prijs in de finale van het ‘Vriendenkrans-concours’. In 2009 en ook in 2011 kreeg de groep een tweejaarlijkse projectsubsidie toegekend door het ‘Fonds Podiumkunsten’. Sinds 2002 nam men vijf cd’s op voor het Spaanse label Lindoro. 

In de laatste twee jaar heeft The Royal Wind Music allerlei educatieve activiteiten ontwikkeld voor heel uiteenlopende doelgroepen, zowel voor kinderen als voor volwassen amateurs en zeker ook voor professionele blokfluitisten. Zo begon het ensemble vanaf september 2011 een samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam in ‘The Royal Wind Academy’ een reeks workshops over het uitvoeren van renaissancemuziek op consortblokfluiten. Dertien jonge musici uit acht verschillende landen spelen In die educatieve opzet hoort ook de samenwerking met verschillende Nederlandse muziekscholen, met workshops en educatieve concerten die kinderen en volwassenen toegang bieden tot de muziek van de Renaissance. Hoogtepunt van deze activiteiten tot nu toe was de organisatie van de Open Recorder Days Amsterdam (ORDA). Dit succesvolle vierdaagse festival met concours bracht in mei 2012 honderden blokfluitisten, bouwers van instrumenten en muziekliefhebbers bij elkaar.

lees meer

Liefhebbers van The Royal Wind Music houden ook van:

Twitter:

Volg ons op: